Veilig Ondernemen

Dat een onveilige omgeving het ondernemen niet ten goede komt weten we allemaal. Maar wie maakt zich hier sterk voor? De werkgroep ‘Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen’ bestaat uit ondernemers, vertegenwoordigers van politie, brandweer en de gemeente. Ze maken zich samen sterk om uw omgeving zo veilig mogelijk te houden. Door korte lijnen en daardoor snelle acties proberen we zo veel mogelijk de overlast en criminaliteit tegen te gaan. De werkgroep wordt daarin ondersteund door MKB-Nederland. Door de juiste maatregelen te nemen is er al veel bereikt.

Denk daarbij aan:

  • Organiseren van bijeenkomsten over ‘schoon, heel en veilig’.
  • Betere organisatie over toezicht door politie en beveiligingsbedrijven, onder anderen door de collectieve beveiliger en surveillance.
  • Regelmatig maakt de werkgroep een dag- of nacht schouw. Ondernemers worden door de bevindingen gewezen op ontbreken van verlichting, openstaande hekken en (brand)gevaarlijke situaties.
  • Doorlopend de ontwikkeling van (het gebruik van) camera’s te monitoren.
  • Door korte lijnen tendensen opmerken en hierop anticiperen.


De schades die het bedrijfsleven door criminaliteit en onveiligheid oplopen worden zo fors terug gedrongen. Het certificaat welke de werkgroep moet behalen is drie jaar geldig. Elke drie jaar dient de werkgroep aan te tonen dan de groep goed gefunctioneerd heeft. Het keurmerk wordt dus doorlopend gecontroleerd. De voorgeschreven methode om te peilen hoe het met uw veiligheid is gesteld gebruiken we politiecijfers en brandweercijfers. Maar we gaan u ook benaderen om de enquête in te vullen. Ziet u deze voorkomen vul deze dan in! Alleen dan kunnen we ons sterk blijven maken voor uw veiligheid.

Mocht u vragen hebben of met ons in contact willen komen, stuur dan een e-mail naar kvob@ondernemendsneek.nl.