11-09-2020
Werkfestival in gehele gemeente op 19 september as.

Vorig jaar was de eerste en geslaagde editie van het werkfestival Sneek. Deze werd zo enthousiast ontvangen door de deelnemers en door de vele bezoekers, dat in 2020 het festival een groter gebied beslaat en voortaan als ‘Werkfestival Súdwest-Fryslân’ door het leven gaat. Je hebt vast al de opvallende borden langs de toegangswegen zien staan of posters gespot bij diverse deelnemers. Want op zaterdag de 19e stellen veel bedrijven zich tussen 10.00 en 16.00 uur wederom open voor publiek en is er een Festivalplein bij Lokaal 55 in Sneek

De deelnemende bedrijven vertellen graag belangstellenden over actuele vacatures, diverse loopbaanmogelijkheden, volwassen-opleidingen en de mogelijkheden voor her- of omscholing in het algemeen. Het is een uniek kijkje achter de schermen bij de deelnemers en je kan een bezoek brengen aan de verschillende kennispleinen aan de Oude Oppenhuizerweg 55. De volgende branches zijn daar vertegenwoordigd: overheid en onderwijs, zorg, transport en logistiek, bouw, infra en groenvoorziening, facilitair en horeca, zakelijke dienstverlening en ICT, techniek en productie, jachtbouw en watersport.

Dus denk je na over een carrièreswitch of wil jij je laten her- of omscholen? Of heb je keuzestress over je vervolgopleiding? Een CV-check, beroepskeuzetest of studietest kan de oplossing zijn. Hiervoor ben je op het Festivalplein aan het juiste adres. De aanbieders van werk, werkspecialisten en loopbaanbegeleiders staan je graag te woord!

Mensen krijgen de kans om bij de deelnemende bedrijven in Súdwest-Fryslân te kijken en op Bedrijven Expeditie te gaan. Alle deelnemers staan ook vermeld in de huis aan huis editie van GrootSneek, GrootBolsward-IJsselmeerkust (september editie). Ook dit jaar kunnen bezoekers gratis gebruik maken van shuttlevervoer van en naar de verschillende bedrijven. Er komen diverse halteplaatsen waar je op- en uit kan stappen. Het gebruik van een (gratis beschikbaar gesteld) mondkapje is in de shuttlebus verplicht.

Het werkfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemend Sneek en Gemeente Súdwest Fyslân. Op de website https://werkfestivalsneek.nl/ vind je meer informatie en kun je je inschrijven voor een bezoek. Aanmelden is verplicht. Tickets bestel je hier.