22-12-2017
Van 2017 naar ...

Het is zo ver. De kortste dag van het jaar. De dag met het minste licht maar met de meeste gezelligheid. Daarna gaan de dagen alweer lengen. Geen witte kerst dit jaar, misschien is het voorjaar al een beetje begonnen…

Maar eerst het Kerstfeest, de jaarwisseling en veel sfeer. Zeker in de binnenstad van Sneek, met de prachtige versieringen en verlichting. En zeker ook een moment voor familie, gezelligheid, terugblikken op 2017 en overdenkingen. Want ook voor ondernemers kan de boog niet áltijd gespannen staan. Geniet!

De V.O.S. in 2018
Het magazine Ondernemend Friesland schreef onlangs over Vereniging Ondernemend Sneek: ‘V.O.S. komt op stoom’. En dat klopt. We dragen onze nieuwe identiteit met trots en allure uit, bruisen, zijn actief en ambitieus. De eerste acties zijn uitgevoerd en toekomstdromen worden uitgesproken. Complimenten gaan over en weer maar we durven ook kritisch te zijn. Een gezonde en mooie basis om de toekomst in te gaan! Laten we beginnen met 2018!

Collectieve project
Afgelopen tijd vonden gesprekken plaats met diverse ondernemers en aanverwante partijen. Het doel is samenwerken aan projecten. Zo wordt er met Ziggo gewerkt aan glasvezel voor Hemmen I en II en is er een deal met Omrin gemaakt voor afvalverzameling. Ook hebben we Sneek XL voor het verbinden van de shoppingsgebieden. Er staan voor het komende jaar (en daarna) meer uitdagende ideeën op stapel. Wij houden jullie op de hoogte!

Duurzaam Sneek
In samenwerking met het YAG (Young Advisory Group) is de VOS begonnen aan een onderzoek naar energiebesparing door de ondernemers in en rond Sneek. Wat is de huidige stand van zaken en wat kunnen we verbeteren qua milieu en kosten? Denk aan energielabels voor bedrijfspanden, duurzaam transport en het zelf opwekken van energie. Wordt vervolgd in 2018!

Technolab!?
Jongeren enthousiast maken voor natuur&techniek. Samen ontdekken hoe dingen werken, producten uitvinden en andere thema’s aanboren. In Leiden is het een groot succes. In Sneek onderzoeken we momenteel de haalbaarheid van een eigen technolab. Aan Vereniging Ondernemend Sneek zal het niet liggen! Stay tuned!

Wist je dat...

  • De Sinterklaasintocht wordt georganiseerd door maar liefst 150 vrijwilligers?
     
  • De Geeuw en de Oudvaart in de 13e eeuw één lange vaart vormden en deze Magna Fossa (Grote Gracht) werd genoemd?
     
  • De sfeerverlichting, verlichte Skûtsjes en kerstbomen door V.O.S. met ondersteuning van de zeeverkenners wordt gerealiseerd?
     
  • Deze zeeverkenners plannen aan het smeden zijn om hun clubgebouw (aan de Houkesloot) rigoureus te renoveren?
     
  • Koning Willem Alexander op 23 januari twee Sneker bedrijven (EverUse en Snakeware) komt bezoeken?
     
  • In Sneek 14.545 personenauto’s staan geregistreerd? Daarnaast zijn er 2.095 bedrijfsmotorvoertuigen en 1.165 motoren ingeschreven in onze stad.
     
  • Het bestuur en commissies van de V.O.S. bestaat uit ruim 50 vrijwilligers?

 

Activiteiten in januari

* Nieuwjaarsreceptie

9 januari – 18.00 tot 20.00 uur – Walrus Sneek
meer informatie

* Grote SWF Ondernemersbijeenkomst
22 januari Theater Sneek. ‘De ondernemer als topsporter’
meer informatie

 

Wij wensen jou en je familie een hele fijne feestdagen en een gezond en bruisend 2018!

 

Tot 9 januari bij de nieuwjaarsreceptie.