25-04-2024
Sudwest Academie

De gemeente Súdwest-Fryslan kent veel prachtige MKB bedrijven van 5 tot 25 fte. Veelal ondernemers die vanuit enthousiasme zijn begonnen. Vaak kom je als ondernemer op een punt dat je aan de max zit van je eigen kunnen en komt er meer management bij kijken waar vaak niet je interesse ligt want je wil zelf ook nog graag meehelpend voorman zijn.

Om ondernemers te helpen de volgende stap te zetten en hun blik wat te vergroten hoe ze bij kunnen dragen aan een sterk economisch klimaat in Súdwest-Fryslân is het initiatief ontstaan voor een programma Ondernemen met Impact. Waar ondernemers, managers of collega met ambitie elkaar kunnen ontmoeten om zo gezamenlijk bepaalde thema’s te behandelen als:

  • Strategie, organisatieprocessen, diverse bedrijfsmodellen, KPI’s, doelen stellen, plan van aanpak maken, draagvlak creëren, leidinggeven,  bouwen aan een kettingreactie etc.

Dan merk je dat je ondanks de verschillende type bedrijven dat je veel herkenning hebt in andermans valkuilen, knel- en verbeterpunten en elkaar kritische vragen kunt stellen wat bijdraagt aan bewustwording en inzicht.

Naast dat jij je meer bewust wordt en inzicht krijgt in bepaalde processen is het ook waardevol om met collega-ondernemers op te trekken en een relatie mee op te bouwen. Dit zorgt voor verbinding waardoor je elkaar niet alleen als collega ondernemer ontmoet maar weet je elkaar voor de business ook vaak snel te vinden.

Kortom een mooie gelegenheid om je eigen organisatie onder de loep te nemen waardoor je een volgende stap kan maken welke bijdraagt aan ondernemen met impact. Met als extra toegevoegde waarde het persoonlijke tint.