19-02-2021
Sneekweek kwartiermaker is van start gegaan

Om met elkaar tot een toekomstbestendige Sneekweek te komen is samenwerking, draagvlak, commitment en heldere afspraken met de diverse stakeholders zoals ondernemers, evenementenorganisatoren, gemeente, bewoners en allerlei belanghebbenden van groot belang. Vanaf 1 februari jl. is daarom Esther Poiesz als onafhankelijke kwartiermaker gestart. Zij zal met de betrokken partners gaan kijken naar de vorm voor een toekomstbestendige Sneekweek.

Esther stelt zich graag aan je voor: “Hoewel mijn achternaam ‘Poiesz’ anders doet vermoeden, ben ik bijna een halve eeuw geleden geboren en getogen in Emmeloord. De liefde voor de watersport is mij met de paplepel ingegoten, waardoor ik vele jaren iedere zomer op de Friese meren te vinden was. Eerst als fanatiek wedstrijdzeiler later met mijn gezin aan boord van ons zeilschip de Calypso.

Na het afronden van mijn opleiding Recreatie, Toerisme & Cultuur (HvU) heb ik afwisselende functies bekleed zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid, waarbij het thema watersport als rode draad door mijn loopbaan loopt. Na afwezigheid van bijna 7 jaar (2013-2019 woonachtig in Australië) voelt Friesland en Sneek in het bijzonder weer echt als thuiskomen. Ik voel me bevoorrecht dat ons gezin dit prachtige avontuur mocht beleven, maar het (Friese) bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Ik heb zin om als kwartiermaker Sneekweek aan de slag te gaan. Kansen creëren en verzilveren om samen met alle betrokkenen te bouwen aan een toekomstbestendige Sneekweek, is een uitdaging die ik graag aan ga. Waarbij vernieuwen en verbinden belangrijke drijfveren voor mij zijn.”

(op de foto Esther Poiesz en Gerard Vellinga (voorzitter Sneek Promotion) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst)