02-11-2020
Pré- en Werkfestival 2020 geslaagde events in Sneek

Zowel de tweede editie van het Werkfestival, een initiatief van Ondernemend Sneek en gemeente Súdwest-Fryslân, als het préfestival, zijn goed bezochte en geslaagde evenementen geweest in Sneek. Helaas waren dit na de zomervakantie van 2020 ook de enige grote bijeenkomsten die we konden ondersteunen.

De opwarmer op 1 september jl. in Theater Sneek was bestemd voor deelnemers, sponsoren, stakeholders en overige geïnteresseerden met als hoogtepunt de ‘Dragons Den’. Een pitch van starters en bestaande bedrijven. De winnaars kregen uit handen van de jury, bestaande uit Egon Diekstra, Jeroen Blaauw en Renate Venema, hun cheque overhandigd. Bij de starters werden Willeke Hoekstra en Eline de Groot met het concept thuistrouwen.com gefeliciteerd en bij de tweede serie was Menno de Roos de winnaar, die samen met zijn kompaan Kees Kat, innovatieve plannen ontwikkelt omtrent ‘nieuw wonen op water’.

Het daaropvolgende coronaproof Werkfestival Súdwest-Fryslân op 19 september, in stijl geopend door Burgemeester Jannewietske de Vries, telde 74 deelnemers en zo’n 1.100 bezoekers! Het grootste deel ervan kwam naar het gezellig ingerichte en zonovergoten Festivalplein in en rondom Lokaal 55. Daarnaast openden een twintigtal bedrijven in Heeg, IJlst, Sneek en Woudsend hun deuren. Door vooraf online te registreren voor tijdsblokken van 1,5 uur, hadden alle gasten voldoende tijd en ruimte om kennis te maken met alle potentiële werkgevers en hun ruim 200 vacatures.

De organisatie kijkt terug op zeer geslaagde highlights afgelopen september. Inmiddels zijn al een aantal vacatures vervuld in de vorm van stages en banen. En er volgen er nog meer! Daarnaast zijn er ook matches ontstaan vanuit het onderwijs voor het volgen van opleidingen. Door middel van een enquête onder bezoekers en deelnemers zal inzichtelijk worden gemaakt wat het uiteindelijke resultaat is van al deze kennismakingen.