23-12-2020
Online ALV van VOS sterk staaltje samenwerking

Het had behoorlijk wat voeten in de aarde, maar de ledenvergadering van Vereniging Ondernemend Sneek op 18 november jl. was er eentje om in te lijsten. Met een 8 als rapportcijfer (bron: resultaat enquête Online ALV) kunnen we concluderen dat het een geslaagd online evenement was. Ook dagvoorzitter Marijke Roskam en gastspreker Peter Savelberg kregen beide een dikke voldoende. Het aanmelden en digitaal stemmen had best nog wat voeten in de aarde, maar dit kwam mede door het feit dat deze opzet voor iedereen de eerste (en hopelijk de laatste) keer was.

Tijdens deze najaarsvergadering passeerden veel zaken de revue. Uiteraard stond een terugblik, de jaarrekening, stand van zaken in 2020 (binnenstad en buitenring) en de begroting voor 2021 op de agenda. Er werd gestemd over de projectaanvragen en de directeur van Cultuur Kwartier Sneek, Wiebren Buma, lichtte de club van 'Betrokken Bedrijven' toe. Na het officiële gedeelte nam trendwatcher Peter Savelberg ons mee naar de stad van de toekomst. Een dynamisch en divers programma met uiteraard ruimte voor vragen en opinies.

Tijdens deze digitale ALV werd namelijk ook nog een korte enquête gehouden. Hierop kwam veel response. Van ‘extreem druk’, ‘een zakelijke uitdaging’, ‘spannend’, ‘frustrerend’ tot ‘extreem rustig’, zo hebben onze leden de afgelopen maanden beleefd. Zeer uiteenlopend dus. En dit is ook logisch, want de coronamaatregelen hebben op iedere ondernemer een ander zakelijk effect. En voor 2021 zijn de ambities al net zo divers… Een greep hieruit: ‘gezond blijven’, ‘goede samenwerking tussen overheid en ondernemers’, ‘overleven’, ‘de deur van het slot halen’, ‘groeien’ en ‘gas erop en niet teveel achterom kijken’.

We streven er, ondanks de kwalitatief uitstekend uitgevoerde digitale vergadering en de goedgevulde thuisbezorgde borreltas, naar om in het nieuwe jaar weer ‘gewoon’ een gezellige en persoonlijke ALV te organiseren. Lekker in Sneek, samen en inclusief de ouderwetse afsluitende borrel. Ook onze leden geven dit aan. Ruim 90% van de respondenten wil elkaar graag weer ontmoeten. Dit lijkt het bestuur van VOS een prachtig voornemen. Wij wensen iedereen fijne feestdagen in huiselijke kring en een gezond en succesvol 2021!