11-09-2020
Looxmagracht in Sneek wordt weer als nieuw

Zowel ondernemers als inwoners zijn erg blij dat gemeente Súdwest-Fryslân binnenkort zal starten met het (laten) uitvoeren van de herstelwerkzaamheden aan de Looxmagracht. De omwonenden hebben inmiddels een brief met uitgebreide toelichting ontvangen.

Het ontwerp voor het herstel van de monumentale kademuren aan de Looxmagracht is klaar en in oktober gaat Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw los met de werkzaamheden. In september worden eerst bouwkundige vooropnames gedaan bij de panden rondom de betreffende stadsgracht en zullen kabels en leidingen worden verlegd. Daarna zal de oude kademuur voorzichtig weggehaald worden zal een stalen damwand met verankering geplaatst worden.

Begin 2021 zal de uitvoerder, op de eigen werkplaats in Harlingen, de monumentale kademuur uit elkaar halen en deze opnieuw op betonnen voorhangschotten opbouwen. Van maart t/m mei zullen de voorhangschotten aan de nieuwe stalen damwand geplaatst worden en zal de hele straat opnieuw ingericht worden.

Wil je meer informatie of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur dan een mailtje naar communicatie@sudwestfryslan.nl. Je ontvangt dan van tijd tot tijd een update.