07-07-2018
Eén jaar VOS

Precies een jaar geleden zag de VOS het licht in de groeiende, boeiende, meest uitdagende en mooiste stad van Noord Nederland.

Een krachtenbundeling die zich steeds steviger aftekent als factor van betekenis. Gesprekspartner, beleidsbepalend, sturend, initiërend en enthousiasmerend. Mede dankzij het Ondernemersfonds kunnen we veel meer dan voorheen ondernemend Sneek faciliteren in de voortuitgang.

Van de prachtige aankleding van onze stad tot het opzetten van het Technolab. Van ‘Sneek van het gas’ tot inkoopvoordelen voor onze leden en van inspirerende bijeenkomsten tot visionaire plannen.

Dé uitdaging is om structureel toegevoegde waarde te kunnen bieden aan onze gasten, leden, inwoners en andere betrokken. Zodat iedereen het er over eens is dat de VOS het verschil maakt. Onmisbaar en onvervangbaar.

In deze nieuwsbrief gaan we kort in op allerlei zaken die we als VOS aanpakken. Zeker niet volledig maar wel een opsomming om trots op te zijn.

Ik wens iedereen een fantastische zomer; zowel privé als zakelijk.

Namens het bestuur & commissies.
Henk van der Zwaag, voorzitter

 

 

Vereniging Ondernemend Sneek is in de buitenring, onder de bezielende leiding van buitenring-manager Nora van Warmerdam, zeer actief. Schouder aan schouder wordt er, mede dankzij de financiële steun van het ondernemersfonds, hard gewerkt aan het ondernemersklimaat in dit veelzijdige gebied.

Een greep uit de activiteiten en initiatieven:

 • Surveillance op de industrieterreinen. Zeven dagen per week toezicht i.s.m. Trigion dankzij collectieve inkoop. Mobiele camera en Live View i.s.m. ons politiekorps.
 • Snelle internet / kabelaansluiting De Hemmen. Betere digitale bereikbaarheid, meer servicemogelijkheden.
 • Onderzoek naar nut en noodzaak van Truckstop Sneek.
 • Opfleuren ’t Ges als watersportboulevard met bloemen, banieren en bewegwijzering.
 • Financiële ondersteuning On Stage. Uniek beroepenfeest waarbij VMBO-leerlingen kennismaken met het bedrijfsleven in en rond Sneek.
 • Gidsenopleiding; Duitstalig voor inkomende Duitse groepen (Frisian Guides). Om Sneek nog gastvrijer te maken.
 • Financiële bijdrage voor promotie Motorboot Sneek. Uniek evenement waarbij de bezoekers zich niet alleen oriënteren op schepen maar ook met kennis maken met Sneek.
 • Mooi Sneek XL (mode-, beauty- en lifestyle). In samenwerking met de binnenstadondernemers.
 • Diverse duurzaamheids-initiatieven o.a. Sneek van ’t gas , opzetten inkoop collectief met energielabels voor utiliteitsgebouwen, laadpalen etc.
 • Oprichten Technolab die in september van start gaat met groepen van 6, 7 en 8 van het basisonderwijs.

En vele bijeenkomsten, grote en kleine samenwerkingsinitiatieven en andere zaken. Never a dull moment in de buitenring!

Na het eclatante succes van At the Watergate (mei) blijft de ondernemende binnenstad van Sneek op koers, met Rudolf Dijkstra en Petra Miedema als roergangers. Een ongelooflijke hoeveelheid evenementen, ideeën en verbeteringen worden niet alleen bedacht maar ook uitgevoerd. Ook hiervoor geldt: dankzij steun van het ondernemersfonds.

Wat dacht u van?:

 • Stads en sfeerverlichting in de hele stad Sneek
 • Bloembakken in centrum Sneek en bij entree Watersportboulevard It Ges.
 • Het duurt nog even maar ook in 2018 zorgen we voor kerstbomen in het centrum en kerstboomarmaturen langs de invalswegen.
 • Ook dit jaar was Út Sneek, waarbij cultureel Sneek zich presenteert, weer een groot succes.
 • Ook succesvol was mode-, beauty- en lifestyle event Mooi Sneek XL in april (in samenwerking met de buitenring) hetgeen ook geldt voor Mar-athon Sneek. Evenementen die niet meer weg te denken zijn.
 • Lekker Sneek: het culinaire evenement, eerste zondag van juli. Een must voor onze horeca-ondernemers. Let op: op 9 december is er ook een wintereditie!
 • Swinging Sneek. Blijf maar eens stil zitten tijdens dit muzikale event op 25 augustus

En dan hebben we het nog niet gehad over de Sneeker Dweildag, het shantyfestival, de Sneekweek en het slotconcert, de (FR)uitmarkt, de Kerstmarkt, de koopzondagen en de swingterrassen in de Marktstraat.

In de binnenstad van Sneek is altijd iets te beleven! Klik hier voor een totaaloverzicht.

Wil je meer weten over de zaken die in deze nieuwsbrief worden genoemd? Stuur een mailtje naar secretariaat@ondernemendsneek.nl