18-03-2018
Binnenstad Sneek bruist van de activiteiten komende tijd

Dat de vrijwilligers samen met de ondernemers in de binnenstad zorgen voor een goed visitiekaartje van de stad Sneek, dat zien we vrijwel dagelijks. Ook richting de Pasen en het voorjaar stad de stad bol van activiteiten. Zo wordt op Paasmaandag wordt van 12.00u to 17.00 uur Mooi Sneek XL georganiseerd. Niet alleen de binnenstad maar ook de winkels op de transferpleinen en de woonboulevard kunnen hiervoor aanhaken. Er zal een shuttlebus rijden tussen het centrum en de buitenring waaronder de woonboulevard, bouwmarkten en andere winkels/showrooms. Deelnemers krijgen voor de herkenbaarheid een loper voor de deur en een beachvlag (in bruikleen). Er komt muziek in de stad en de algehele promotie en vergunning wordt verzorgd door de Werkgroep Shopping Events. Ook wordt er weer een modellenwedstrijd georganiseerd ‘Models Mooi Sneek’. Kortom, dat wordt een knallend Paasweekend met veel bezoekers (lees potentiele klanten) in de binnenstad. Daarnaast is er voor de winkeliers een Paaslotenactie opgetuigd. En verbaas je niet, het kan zo maar zijn dat je al het winkelend publiek met een doosje eieren ziet lopen. Er zijn maar liefst 14.000 doosjes aangeschaft.

 

Activiteitenkalender 2018
2018 wordt een jaar vol inspirerende muzikale, culturele, culinaire & sportieve evenementen in Sneek. Kijk voor een compleet en actueel overzicht op de uitagenda van Sneek.nl, waar je ook selecties kunt maken per periode/genre of favoriete evenementen op je eigen favorietenlijst en naar je eigen emailaccount kan laten mailen.

 

Advies winkelopeningstijden 2018
De advies winkelopeningstijden 2018 staat online. Let op: dit is het advies van de Vereniging Ondernemend Sneek; de tijden kunnen uiteraard verschillen per winkel.

 

Sneek.nl
Staat jouw winkel al op Sneek.nl? Kosteloos een account aanmaken kan hier. Nadat adresgegevens, juiste rubriek en minimaal 1 rechtenvrije liggende foto zijn aangebracht wordt je winkel geactiveerd voor de jaarlijks 200.000 unieke sitebezoekers.

 

Start verwijderen luifel Galigapromenade
De luifel van de Galigapromenade zal in het voorjaar van 2018 verwijderd worden. Om de overlast van de winkels en bewoners in de Galigastraat zoveel mogelijk te beperken zullen de werkzaamheden veelal ’s nachts in het weekend plaatsvinden. In deze weekenden wordt op zaterdagavond gestart om 19.00 uur en op dinsdagmorgen zal rond 7.00 uur de straat weer worden vrijgegeven. De werkzaamheden zullen 3 weekenden in april beslaan, nl. in week 14, 15, 16 (startend op 7 april). De straat wordt tijdens de werkzaamheden zorgvuldig voor publiek afgezet. Hierna worden de individuele gevels in de straat weer in oude glorie hersteld.