03-07-2018
14 dagen zonder een druppel benzine

Elfwegentocht, 14 dagen zonder een druppel benzine is aanleiding voor het burgerinitiatief Elfwegen Pop-Up Atelier aan het Grootzand 18 te Sneek.

Van maandag 2 tot zaterdag 14 juli staat Grootzand 18 te Sneek, het winkelpand van Jacqueline Hofstede en Dirk Wymenga, open voor duurzame nieuwe wegen. Het doel is nieuwe verbindingen te maken en duurzame innovatie te versnellen. Iedere dag staat een ander thema centraal: van duurzaam bouwen, duurzame energie, duurzaam lokaal voedsel, innovatie in de zorg, in het onderwijs, de democratie en zo meer. Een ieder kan het podium pakken om zijn of haar verhaal te vertellen, ideeën uit te wisselen, vraagstukken te bespreken, materiaal te tonen, of de werking van een product te demonstreren. Aan het eind van iedere middag wordt tussen 16.30 – 18.00 uur een ‘meet-up’ met borrel georganiseerd over het dagthema. Het programma is te vinden via

https://www.meetup.com/nl-NL/Elfwegen-Pop-up-Atelier-Grootzand-18-Sneek/events/

Op vrijdag 6 juli om 15.30 uur zal wethouder Erik Faber in aansluiting op het thema “De weg van de nieuwe energie” de deur openen om de verwarmingsketel van Grootzand 18 ritueel het pand uit te laten dragen.

Aansluitend zal de meet-up gaan over hoe burgers, ondernemers, overheid en instellingen over kunnen gaan op duurzame energie en hoe zij de krachten kunnen bundelen bijvoorbeeld in een energiecoöperatie.

Meer informatie bij Jacqueline Hofstede | j.hofstede@ynova.nl | 0651340737