It giet oan!

12 februari 2019 / 0:00 - 0:00

Schaatsen: volkssport nummer één, zeker als er natuurijs ligt! Heel Nederland leeft mee als er een belangrijke schaatswedstrijd is. Maar schaatsen is meer dan competitie. Het is bovenal oer-Nederlands, met winterse taferelen, toertochten, koek en zopie en die typische gezelligheid die bij ijspret hoort. Zodra de temperatuur onder het nulpunt daalt, stijgt het aantal graden in het hart van de schaatsliefhebbers. En wie weet… misschien kunnen we deze winter nog schaatsen op natuurijs óf ons op een andere manier vermaken met een winterse, friese, sport: IIsstoksjitten.

Een unieke workshop in de Elfstedenhal in Leeuwarden waarvoor VOS-leden zich exclusief kunnen inschrijven. Maak zelf je keuze: iisstoksjitten of schaatsen.

IJsstokschieten lijkt een beetje op curling. Het verschil is dat het niet gedaan wordt met zware stenen maar met houten ijsstokken. De Elfstedenhal heeft een eigen Friese variant ontwikkeld, vandaar de Friese naam: IIsstoksjitten.

Of ga je schaatsen? Of nou je beginner of toekomstig Elfstedentochtwinnaar bent: je schaatstechniek wordt bijgeschaafd onder de bezielende leiding van ex-topschaatser Jan Ykema (o.a. zilver Olympische Spelen 1988) en onze eigen schaatscrack Ying Mellema