12-11-2018
MOOISNEEK XMAS, uw winkel doet toch ook mee?

De binnenstad van Sneek wordt in december (direct na Sinterklaas) omgetoverd tot een prachtig verlicht winters tafereel. Kerstbomen, sfeervolle kerstverlichting en ook de ondernemers kleden hun bedrijven aan in kerstsfeer.

Onder de vlag van XMAS Sneek worden op zondag 9 december diverse evenementen georganiseerd, zoals: Lekker Sneek wintereditie, MooiSneek XMAS en de Kerstmarkt/Dickensmarkt op het Grootzand & Scharnestraat. 

MOOISNEEK XMAS, uw winkel doet toch ook mee?
Wij zorgen voor de passende sfeer: behalve de kerstaankleding lopen er Charles Dickens-personages rond, is er live- kerstmuziek en bezoekers kunnen op de foto met de Kerstman en zijn elfjes. Eén en al feestelijkheid in het centrum van Sneek om alvast in de kerststemming te komen! 
Het zou fantastisch zijn wanneer deze sfeer ook in de winkels wordt voortgezet en u in de winkel de bezoekers op 9 december kunt verrassen met een activiteit in de winkel om de gastvrijheid van XMAS Sneek te benadrukken.  

Wij geven u een aantal tips:

  • Flitsmodeshow met kerst-outfits.
  • Samenwerking winkels, kappers, drogisterijen, parfumeries (kapsels, make-up tips, kleding/kappers/brilelnadviseur in winkel).
  • Boekenwinkels: kerstverhalen of live kerst pianomuziek of kerstknutselworkshops.
  • Witgoedzaken: demonstraties van kersthapjes dmv div. keukenapparatuur.
  • Bloemenzaak, woonwinkel of hobby-winkel: kerstworkshops.
  • Proeverij (bijvoorbeeld) in samenwerking horeca/detailhandel: hapjes in de winkel / kerstmenu promoten in winkel.
  • Of een idee naar eigen keuze.Geef bij entree van uw winkel duidelijk aan welke activiteit uw voor het winkelend publiek biedt! 
  • En natuurlijk zijn deelnemers herkenbaar aan de kerstboom in pot voor de deur!

* Als u meedoet verzoeken wij u om de aanbevolen openingstijden te hanteren (onlangs gecommuniceerd inde binnenstad nieuwsbrief), maar in ieder geval open te zijn op deze extra koopzondag 9 december van 12.00 t/m 17.00 uur.

* Een tip om uw activiteit zichtbaar bij de entree aan te kondigen en ook leuk om deze dag kerstmuziek te draaien in uw winkel.

* Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een aangeklede kerstboom voor uw winkel geldt als herkenbaarheid voor het winkelend publiek. Ook na 9 december brengen deze kerstbomen kerstsfeer in de stad. U kunt profiteren van de gezamenlijke kerstbomeninkoop (ook voor niet V.O.S. leden ) en u kunt tot 9 november 2018 een kerstboom in pot (aanmeldingen zijn gesloten) bestellen (ong 125 cm hoog). Deze wordt op donderdag 7 e/o vrijdag 8 december afgeleverd in uw winkel (zelf versieren in de stijl van uw zaak). De kosten (€ 12,50 incl. btw en bezorging) graag contant voldoen bij aflevering.

Kerstkraam Kerstmarkt/Dickensmarkt Sneek

Op zondag 9 december van 12.00 t/m 17.00 uur zijn zowel het Grootzand als de Scharnestraat dé locatie voor een gezellige Kerstmarkt/Dickensmarkt.

Standhouders gezocht! 
Er is nog ruimte! Dus meld u aan! Ook als uw winkel niet gevestigd is op het Grootzand of in de Scharnestraat. Het inschrijfformulier is te vinden op de site van www.becaservice.nl 

Lekker slenteren langs allerlei kerstkramen met kerstdecoraties, handnijverheid, woonaccessoires, feestelijke sieraden & kerstoutfits, kleding, speelgoed en genieten van culinaire winterse heerlijkheden en warme gezelligheid en sfeervolle verlichting! De Kerstman en de Kerstengeltjes, de live kerstmuziek en alle Charles Dickensfiguren in de stad brengen u zeker het kerstgevoel! 

Kortom, er worden weer veel events geroganiseerd om onze Sneker binnenstad te laten bruisen.